onsdag 10. august 2011

Hvem er så Terho Panda?

Terho Panda er en 7 måneder gammel valp av rasen finsk lapphund. Litt hyper, litt rar, og meget, meget spesiell! Men virkelig en sann gledesspreder som fort blir lagt merke til! Omtrent alle i det lille tettstedet vi bor i vet hvem han er, hvilken rase, og hvem som eier han. Selv med merkelapp rundt halsen vil de fleste kunne levert han tilbake om han ble borte, for sosial er han uten tvil. Skal helst hilse på alt og alle, og helst litt fler!
Han kommer fra Mallalasses Kennel og har 3 andre kullsøsken, en søster og to brødre, men vokste opp i en mye større flokk ettersom et annet kull på syv også var i hus som liten. Han var nok ikke den tøffeste av de, men med fargene skiller han seg godt ut, de er nemlig ikke så alt for vanlige!

Dagene hans går til mye forskjellig. Drepe noen doruller, drepe tamponger, litt ikea blyanter og hva enn han har for labben.

Men yndlingsaktiviteten hans må nok være i hundeparken! For i Drammen, en kort biltur unna der vi bor er vi så heldige å ha en hundepark. Flere måls inngjerdet område hvor hundene kan leke fritt! Her er det hundenes regler som gjelder, for halsbånd må av og leke går vilt for seg. Men til tross for lek fra hans niende uke har vi aldri opplevd noe problemer, og alt har gått strålende. 


Her har Terho fått en haug med nye venner og jeg må si vi er veldig heldige som har denne parken. Alle som har muligeten burde dra hit. Uteområdet er herlig med stor plass til å løpe på, og en bekk rett utenfor om hunden blir møkkete under lekingen, eller bare litt tørst! Er været dårlig er også inneområdet åpent på visse tider. Det var nemlig et gartneri før, men tjener nå som treningsområde for kurs, og lekeområde for hunder på hver sin tid. Butikk er det også der, så altså et skikkelig lite hundeparadis for de som har muligheten til å komme hit!
Terho og jeg har gått valpekurset vårt der, og instruktørene må også få sin dose skryt, for jeg er strålende fornøyd med kurset!

Men nok om hundeparken i seg selv. Som nevnt har Terho fått hauger med nye lekekamerater, i alle størrelser. Fra boerboel kjemper, til knøtte cihuauaer. Terho leker med alt! Men den som får mest oppmerksomhet er nok Terhos beste venninne.

Nemlig dachs tispen Ronja!
Disse to tror jeg aldri blir lei hverandre. Om de har fått herjet og lekt nok og begge to er slitne som bar det, vil de gjerne ligge ved siden av hverandre og bare tulle! Bildet viser noe man ser ofte! Selv om Terho nå er mye større! I starten var jo Ronja størst, hun løp fra han, ertet han, rullet og lærte han ting små valper egentlig ikke burde lære! Nå har derimot Terho blitt større, ikke like rask, men ikke langt bak heller. Terho har nok fått en hel del kunnskap fra Ronja, hun gjør, han lærer!


Nå som jeg har fått et lite intro innlegg vil resten av bloggen handle om Terho og hans små turer. Det er ikke hver dag det skjer noe spennende. Men utover høsten skal vi være med til Biri, være på skogtur og oppleve dogs4all. Agility skal vi starte på etterhvert, og spor når vi får tid! Så her vil det være mye forskjellig! Men nå er det sent og natta for oss. Godt hunden følger min døgnrytme, oppe til langt på natt, og sover til langt på dag!


5 kommentarer:

 1. Hei og velkommen inn i bloggverdenen. Gjennom bloggen min, og videre derifra gjennom de andre sine blogger, så finner du masse flotte lapphundblogger som du helt sikkert kommer til å kose deg veldig med. Jeg har lagt meg inn som følger av bloggen din nu. Koselig lesing, gleder meg til å følge dere videre :)

  SvarSlett
 2. Terho er jammen flott og spesiell! Pøs på med bilder :) Det skal bli moro å følge dere.

  SvarSlett
 3. Der var dere også ja, moro å kunne følge på med dere her inne også :) han er jo så vakker han lappen din!

  SvarSlett
 4. Amstaff???? Det er jo en forbudt rase i Norge

  SvarSlett
 5. Nei, staffordshire bull terrier. Daglig kjent blant de fleste som staffe.

  SvarSlett